2

2023

Media news

war edition


Огляд актуальних медіа новин та надихаючих історій в умовах війни в Україні

2

2023

Війна в цифрах

Illustration

83.9

Індекс споживчих настроїв у грудні 2022 року становить 83,9 п. (-1.3 до листопада). Зріс лише Індекс очікуваного розвитку економіки впродовж найближчого року.

Illustration

2 трлн грн

З початку повномасштабної війни українці переказали одне одному через ПриватБанк більш ніж два трильйони гривень (+9,2%)

Illustration

$1 млрд

З 24 лютого задонатили майже $1 млрд: на рахунки НБУ 15,8 млрд, у United24 - 8,6 млрд грн, Повернись живим - 5,6 млрд грн, та фонд Притули - 4 млрд грн. Найбільше донатів надходило в дні масованих обстрілів.

Медіа під час війни

Illustration

Dentsu спільно з Apart of Me розробили додаток Nadiya, щоб справитися з травмою війни

Комунікаційна група dentsu спільно з британською благодійною організацією з охорони психічного здоров’я Apart of Me розробили креативну програму 'Nadiya – A Quest For A Safer Place' app («Надія – пошук безпечного місця»).Додаток створено у партнерстві з Voices of Children, Compass Pathways, Українською міжнародною асоціацією психологів по роботі з горем та тяжкою втратою. З боку dentsu були залучені волонтерські команди з dentsu EMEA в Угорщині, Польщі та Нідерландах.

Illustration

Український застосунок Impulse став найбільш завантажуваним у світі за 2022 рік

Український застосунок для тренування мозку Impulse став найбільш завантажуваним iOS-додатком 2022 року у світі в категорії Health & Fitness.Усього його завантажили більш ніж 30 мільйонів разів. Понад половина з них – за 2022 рік.

Illustration

Як дивились телебачення в інтернеті у 2022 і на новий 2023 рік

Найпопулярнішим каналом був «1+1», який із 25 лютого до кінця року транслював спільний телемарафон «Єдині новини». На другому місці Новий канал, який майже з початку роботи спільного телемарафону виконував роль «сімейно-дитячого» каналу для тих, кому треба заспокоїтись і відволіктись від новин. На третьому місці ICTV, який транслював марафон із 25 лютого до кінця року; на четвертому — СТБ, який транслював марафон із лютого по квітень, а потім почав власне програмування. На п’ятому — «Україна», яка закрилася в липні.

Illustration

«1+1 media»: 30–40 % доходів медіагрупи цього року припадатиме на телерекламу

Гендиректор «1+1 media» Ярослав Пахольчук в інтерв’ю «Детектору медіа» зазначає, що в плануванні своїх ресурсів медіагрупа відштовхується від стриманих прогнозів сейлз-хаусів і у майбутньому обсяг телевізійної реклами безумовно зросте. Він також зауважив, що в умовах мирного часу реклама мала би становити 60–65 %, але зараз ринок зменшився, хоча частка медіагрупи на ньому й збільшилася

ТБ-активність

Слідкуємо за актуальними новинами телеринку

Illustration

«Холостяк» – лідер січня

Серед найпопулярнішого типу контенту на ТБ - фільми

Illustration

lifecell №1 серед брендів

Більше 300 брендів активні на ТБ в січні
lifecell, Comfy та Амізон – найактивніші гравці

Illustration

ФАРМА №1 серед категорій

Ліки традиційно займають першу позицію на ТБ
В топі також зв’язок та торгівля

Щоб отримати ще більше інформації щодо комерційної активності на ТБ - звертайтесь до Vizeum

Out-Of-Home фронт

Топ кейси і новини Out-Of-Home реклами в умовах війни від

Illustration

#BeBraveLikeUkraine в Литві

"Улюблена хоробра Литва, зачарований Вільнюс! Наш наднадійний і стійкий друг і партнер!
Дякуємо, Друзі! Дякуємо Carat Lithuania Dentsu Lithuania та партнерам за чудове розміщення!"

Illustration

Розміщення кампанії #BeBraveLikeUkraine на 150 цифрових панелей у Мілані

Сума розміщення, якщо б воно було комерційним оцінюється у 225 тисяч євро, і ми з вдячністю приймаємо цю допомогу від Італії! Дякуємо нашим італійськім колегам з Dentsu Italy, Exomedia та Clear Channel за підтримку та співпрацю!

Illustration

Розміщення кампанії в метро з lifecell

lifecell реалізував масштабну рекламну кампанію в метро з брендуванням поїздів, відео рекламою та брендуванням зарядних станцій. Кияни та гості столиці мають можливість підзарядити свої гаджети на 19 станціях метро та зарядитись на перемогу

Діджитал і технології

Топ новини діджитал та технологій від

Illustration

Підсумки 2022 року від Rakuten Viber в Україні

Щодо нових звичок: у 2022 році українці активніше вітали один одного з Днем Незалежності та Днем захисників і захисниць України. 24 серпня користувачі Viber відправили одне одному на 27% більше повідомлень, 14 жовтня – на 18,6% більше повідомлень порівняно з минулим 2021 роком. 

Illustration

Ukraine.ua серед топ-5 офіційних сторінок країн світу в Instagram

За даними МЗС України, у 2022 році охоплення цифрової системи Ukraine.ua (офіційний сайт України та сторінки в соцмережах) перевищило 1 мільярд.

Illustration

Завантажуй українське: добірка застосунків для фізичної та психологічної безпеки

Створені під час війни застосунки, які допомагають не збожеволіти в ці буремні часи та ще навчитися «підсмажувати» ворога. Серед розробників – наші захисники в лавах ЗСУ

Illustration

TikTok тестує функцію подкастів

Таке тестування запустили на тлі буму співпраці реклами та подкастингу. Припускають, що за допомогою нової функції TikTok залучатиме нових креаторів, які шукають довгострокової монетизації. На рішення соцмережі вплинуло те, що більше людей люблять слухати подкасти з відео, аніж просто в аудіоформаті. Відповідно, TikTok може це забезпечити.

Ще більше новин технологій і діджиталу у дайджесті Sexy Tech News

Що послухати під час війни

Топ аудіо новини та добірки найкращих подкастів від

Illustration

Нова станція у радіо просторі Києва - BEST FM

Відтепер слухати BEST FM можна у Києві на хвилі 95.6 FM або ж за допомогою мобільних додатків для AppStore та GooglePlay.

Illustration

«Радіо Шансон» змінило концепцію

Радіостанція зменшила частку україномовних пісень, а збільшила частку іноземних.

Illustration

Що послухати під час війни

Збірка найкращих подкастів про війну в Україні і про українців.

Бізнес фронт

Balenciaga supports Ukraine

Nokia підтримує мережеву інфраструктуру України

Вже передано 1770 та найближчим часом надійде ще 3230 роутерів, які забезпечуватимуть інтернетом укриття в шкільних закладах. Також компанія створить окрему групу експертів для відновлення телеком-інфраструктури України

Illustration

Реанімобілі від Uber

$3 млн зібрано компанією Uber на закупівлю реанімобілів за місяць співпраці з платформою UNITED24. Кошти зібрані завдяки донатам та власному внеску компанії

Illustration

Ноутбук кожному вчителю

50 тисяч ноутбуків від Google та ЮНЕСКО вже в закладах освіти України. З жовтня 2022 по січень 2023 МОН разом з командою Мінцифри доставляла ноутбуки до регіонів України.

Війна триває і допомоги потребують мільйони українців.

Ми зробили добірку перевірених нами благодійних фондів, волонтерів і волонтерських організацій. Якщо ви у безпеці і маєте змогу та бажання допомогти, обирайте будь-який і надсилайте свій донат.

Кожен з них допомагає тим, кому це необхідно, та наближає день нашої спільної перемоги.
Слава Україні!