10

2024

Media news

war edition


Огляд актуальних медіа новин та надихаючих історій в умовах війни в Україні

10

2024

Медіа під час війни

Illustration

Skvot випустила документальний серіал про українську рекламу

Серіал складається з трьох серій. Перша з них отримала назву «Бізнес». Вона охоплює період від 1970-х і до сьогодення. У цьому епізоді Андрій Федорів, Денис Келеберденко, Ярослав Сердюк та інші важливі гравці українського рекламного ринку пояснюють, як від «реклами матраців по ТБ» ми дійшли до Каннських левів.

Реліз другого епізоду, який отримав назву «Держава», запланований на 26 червня. У ньому розкриють тему патріотичної реклами, співпраці креативу з державою та феномен зборів. А прем’єра третьої серії, «Люди», відбудеться 10 липня. У ній розкриють тему хейту та критики в рекламній індустрії.

Illustration

Насправді завжди було і є більше глядачів. Нарешті панель це побачила

Телевізійна галузь зробила крок до адаптації телевізійних вимірювань до нових реалій і виправлення старих багів. Понад те, на майбутнє заплановано ще багато роботи."Нарешті ми отримали абсолютно надійні та стабільні дані кількості телевізійних і нетелевізійних домогосподарств в Україні — 87% домогосподарств у країні є глядачами".

Війна в цифрах

Illustration

22,5%

Середня зарплата в Україні у першому кварталі зросла на 22,5%. Вона становить 18 903 грн. У реальному вираженні за перший квартал становило 18%, а в доларовому – на 17% з 2023-м

Illustration

354 млн дол

У 2023 році дохід супермаркетів в онлайні зафіксовано на рівні 354 млн дол, що у 2.2 рази менше, ніж в довоєнному 2021 році (753,90 млн дол). Лідери ринку залучили близько 37 млн відвідувань у 2023 році

Illustration

26%

26% українців серед опитаних мешканців міст з населенням понад 100 000 стверджують, що володіють криптовалютами

ТБ-активність

Слідкуємо за актуальними новинами телеринку

Illustration

Найсильніші нові гравці – Хрещатик, Answear та Аллегра

Велика кількість брендів запустили свою активність в травні вперше від початку 2024 року. Серед яких є багато нових гравців які відносяться до НЕфарма категорії.

Illustration

Рівень наповненості ТБ залишається на високому рівні

Канали Ocean Media досягли заповненості ефіру у 99%.

Illustration

ФАРМА №1 серед категорій

У травні категорія «Косметика» значно посилила свою активність, а «Торгівля» увійшла в ТОП 5.

Щоб отримати ще більше інформації щодо комерційної активності на ТБ - звертайтесь до dentsu X Ukraine

Out-Of-Home

Топ кейси і новини Out-Of-Home реклами від

Про найближче майбутнє Digital OOH у Trendbook 2024 від IAB Ukraine

"IAB Ukraine презентує Trendbook 2024, в якому ми разом з колегами по комітету DOOH описали ключові тенденції у сфері цифрової зовнішньої реклами.
Основні цифри та тренди, що стосуються цифрової складової зовнішньої реклами: від динаміки зростання і незалежного моніторингу до креативних 3D можливостей та смарт-програматик підходів, що очікуються вже у найближчому майбутньому – всі ці цікавинки починаються зі 148 сторінки документа."

Illustration

Діджитал і технології

Топ новини діджитал та технологій від

Illustration

IAB Ukraine та найбільші комунікаційні групи презентували огляд диджитал-ринку

«Український рекламний диджитал-ринок відновився найшвидше з усіх медіа і продовжить зростання у 2024. При цьому очікується, що рекламодавці в Україні у порівнянні з Європою більшу частку диджитальних бюджетів інвестують в пошук (55% до 51%) та відеоформати (19% до 15%). Один з драйверів зростання диджитал-відео – Connected TV»

Illustration

Vodafone Ukraine розробляє власну AI систему для контакт-центрів та магазинів

Телекомунікаційний оператор Vodafone Ukraine розпочав розробку власної AI системи для оптимізації роботи контакт-центрів, магазинів та інших сервісних підрозділів компанії

Illustration

PayPal планує розпочати власний рекламний бізнес, використовуючи власні дані про мільйони своїх клієнтів

PayPal представила Advanced Offers, свій перший рекламний продукт, який використовує ШІ і дані компанії, щоб допомогти продавцям таргетувати користувачів PayPal за допомогою знижок та інших персоналізованих акцій. Плату з рекламодавців стягують лише тоді, коли споживачі здійснюють покупку

Illustration

Spotify демонструє рекордні показники лояльності: сервіс практично не втрачає користувачів

Показники зростання та скасування акаунтів у Spotify набагато кращі, ніж у його конкурентів. Поки загальний приріст підписників сповільнюється по всій індустрії, Spotify демонструє свої найкращі результати. Минулого року компанія додала 113 мільйонів користувачів, з яких 29 мільйонів платних підписників.

Ще більше новин технологій і діджиталу у дайджесті Sexy Tech News

Бізнес

Illustration

$600 млн. додаткових інвестицій

Veon та Київстар оголосили про збільшення розміру інвестицій у розвиток мережевих та цифрових послуг. Таким чином, група планує інвестувати $1 млрд до 2027 року

Illustration

6000 продуктових наборів на підтримку Харкова

Novus та Food for Ukraine відправили вже 3 вантажівки із якісними наборами харчування на підтримку Харкова. Доставка мешканцям міста і області відбувається за підтримки БФ "Безпечне небо".

Illustration

Епіцентр інвестує 5,2 млрд грн у будівництво газової та сонячної генерації

Найбільша в Україні мережа торговельних центрів Епіцентр планує побудувати 100 МВт газової генерації за 2,2 млрд грн та інвестує 3 млрд грн у дахові сонячні електростанції.

Що послухати

Топ аудіо новини та добірки найкращих подкастів від

Illustration

Що послухати під час війни

Збірка найкращих подкастів про війну в Україні і про українців.

Війна триває і допомоги потребують мільйони українців.

Ми зробили добірку перевірених нами благодійних фондів, волонтерів і волонтерських організацій. Якщо ви у безпеці і маєте змогу та бажання допомогти, обирайте будь-який і надсилайте свій донат.

Кожен з них допомагає тим, кому це необхідно, та наближає день нашої спільної перемоги.
Слава Україні!