7

2023

Media news

war edition


Огляд актуальних медіа новин та надихаючих історій в умовах війни в Україні

7

2023

Війна в цифрах

Illustration

91,2

Індекс споживчих настроїв зріс до 91,2 в.п. (+4,6) завдяки зростанням індексів очікуваних змін особистого матеріального становища (+10 п.) та очікуваного розвитку економіки впродовж 5 років (+5,7 п.)

Illustration

83%

З 29% в 2021 до 33% у 2023 зріс регулярний перегляд українських фільмів. Натомість зменшилось число тих, хто дивився періодично з 59% до 50%. Загалом, 88% українців дивляться національне кіно

Illustration

40,6

Індекс самопочуття у березні лишається на рівні лютого 2023 - 40.6, але на 1 бал нижчий за показник 2022 року. Найбільше постраждали за рік =професійно-трудова та особистісна сфери.

Медіа під час війни

Illustration

В Україні запустили Techosystem, що об’єднуватиме гравців технологічної екосистеми

У квітні 2023 почало роботу Techosystem — відкрите обʼєднання гравців технологічної екосистеми України з фокусом на продуктові компанії, що має на меті демонструвати потенціал української техіндустрії для всього світу

Illustration

Google запускає в Україні онлайн-гру із цифрової безпеки

Вона навчить дітей розпізнавати фейки та боротися з хакерами. Проєкт містить чотири вебгри, які навчають дітей різних аспектів безпеки в інтернеті. 

Illustration

В Україні працюють над інноваційною платформою для монетизації контенту UGREATOR

Мета проєкту - зібрати максимальну кількість представників креативної спільноти України в одному місті, мотивувати їх творити і надати дієві інструменти для монетизації власного контенту в цікавому ігровому форматі. А також надати можливість їхнім фанам заробляти на взаємодії з контентом креаторів.Тестова версія для українських користувачів запуститься в третьому кварталі 2023 року, офіційна презентація для українських користувачів — четвертий квартал 2023 року.

Illustration

Ведуча СТБ створила YouTube-канал для іноземної аудиторії про війну росії проти України

Цей канал для тих, хто хоче зрозуміти, що зараз відбувається в Україні, як українці борються та живуть під звуки повітряних тривог і ракетних обстрілів, і як кривава війна, яку розв’язала росія, впливає на весь світ. На каналі є щотижневі огляди новин, розповіді про історичні причини війни росії проти України, інтерв’ю з гостями та розмови з людьми, які транслюють українські наративи на Заході. 

ТБ-активність

Слідкуємо за актуальними новинами телеринку

Illustration

В топі канали з розважальним контентом

Зі стартом весняного сезону СТБ та Новий канал продовжують утримувати лідерські позиції в ефірі

Illustration

lifecell №1 серед брендів

Нові бренди продовжують виходити в ефір
lifecell, Каспер ОртоЛайт та Київстар – найактивніші гравці

Illustration

ФАРМА №1 серед категорій

Ліки традиційно займають першу позицію на ТБ
В топі також зв’язок та торгівля

Щоб отримати ще більше інформації щодо комерційної активності на ТБ - звертайтесь до dentsu X Ukraine

Out-Of-Home фронт

Топ кейси і новини Out-Of-Home реклами в умовах війни від

Be brave like Ukraine: на Хрещатику встановили вітрину сміливості

Напис ""Be brave like Ukraine"" майорів на тайм сквер у Нью-Йорку, встиг облетіти багато країн та стати символом сміливості та віри у перемогу. У вересні 2022 року Bravery та майданчик Made with Bravery розробили колекцію патріотичного мерчу з ідеєю “Будь сміливим”.

А вже у березні цього року запропонували спільно з магазином Всі.Свої реалізувати кампанію ""Кожен українець - обличчя сміливості"". Головна ідея кампанії - показати, що хоробрість проявляється у різних видах діяльності і кожен українець робить свій внесок, який наближає перемогу України.

Кожен, хто відвідав магазин Всі.Свої, приміряв або придбав мерч Сміливості, мав шанс потрапити на вітрину та стати обличчям кампанії. Потрібно було лише зробити фото в одязі та розмістити його в Instagram, позначивши сторінки розробників колекції - @brave.ua та @madewithbravery.official."

Illustration

Діджитал і технології

Топ новини діджитал та технологій від

Illustration

Starlink попередив українців не завантажувати піратський контент

SpaceX почала висилати попередження користувачам, які завантажують (а головне — розповсюджують) неліцензовані фільми, серіали та інший контент використовуючи торент-трекери через термінали Starlink.

Illustration

8 прогнозів аналітиків щодо майбутнього ChatGPT і генеративного штучного інтелекту в маркетингу та рітейлі

За словами розробників, завдяки розширенню YouTube перестане рекомендувати російські відео. Некомерційний продукт StopRU має на меті боротися проти російського інформаційного тиску на український медійний простір.

Illustration

51% українців готові користуватися виключно цифровим банкінгом

Згідно з дослідженням MasterIndex, 94% власників карток сьогодні користуються цифровим банкінгом, причому переважна більшість з них (75%) надають перевагу саме мобільним застосункам. Більше цікавих даних – за посиланням.

Illustration

Meta запускає інструменти, які дозволять рекламодавцям відмежувати свої оголошення від дописів зі шкідливим вмістом

Система пропонує рекламодавцям три рівні ризику, які вони можуть обрати для розміщення своїх оголошень. Один із варіантів виключає розміщення реклами над або під публікаціями з чутливим вмістом, як-от зображення зброї, сексуальні натяки та політичні обговорення.

Ще більше новин технологій і діджиталу у дайджесті Sexy Tech News

Бізнес фронт

Balenciaga supports Ukraine

100 дронів-камікадзе на Бахмутський напрямок

Вдалось відправити завдяки підписникам інтернет-видання «Блискавка», які за 2 дні зібрали 10,4 млн. грн. в рамках проєкту Армія дронів

Illustration

86 сучасних позашляховиків від UPG

Передано ЗСУ за час повномасштабної війни. Загалом на підтримку сил оборони вже спрямовано понад 150 млн. грн.

Illustration

Понад 550 млн. грн інвестувала Нова Пошта

В наближення перемоги України з 24 лютого 2022. Компанія допомагає на постійній основі 13 військовим бригадам, потреби яких закриває повністю

Що послухати під час війни

Топ аудіо новини та добірки найкращих подкастів від

Illustration

РокРадіоUA святкує 8-річчя

Попри всі перешкоди радіостанція святкує 8-річчя - після окупації Херсону, релокейту до Тернополя, тепер вони офіційно перемістились до Києва і мають нову студію

Illustration

Що послухати під час війни

Збірка найкращих подкастів про війну в Україні і про українців.

Війна триває і допомоги потребують мільйони українців.

Ми зробили добірку перевірених нами благодійних фондів, волонтерів і волонтерських організацій. Якщо ви у безпеці і маєте змогу та бажання допомогти, обирайте будь-який і надсилайте свій донат.

Кожен з них допомагає тим, кому це необхідно, та наближає день нашої спільної перемоги.
Слава Україні!