Media news

war edition


Огляд актуальних медіа новин та надихаючих історій в умовах війни в Україні

6

2022

Історії, що надихають

UNESCO визнало борщ українським. Наш борщ офіційно став Нематеріальною культурною спадщиною світу.

Illustration

UNESCO щойно визнало борщ українським!!!!!!!! Це однозначно перемога на культурному фронті. Сталася історія. У нас на руках були сотні сторінок доказів, що культура приготування борщу - українська. А проти нас - ціла машина російської пропаганди. Але сьогодні наш борщ офіційно став Нематеріальною культурною спадщиною світу. ЮНЕСКО заявило, що це українська страва і що культура приготування борщу належить українцям. Для мене це означає, що світ визнав українську ГАСТРОНОМІЮ. Це було варто боротьби, і я радий, що взявся за це питання три роки тому. Навіть попри те, що на той час подібне вважалося неможливим. І так, це перемога саме над росією, бо вони всіма силами гальмували нашу заявку та активно просували борщ, як рашн суп. А тепер кожного, хто так напише, можна відправляти до суду. Раунд.

Євген Клопотенко, Chef🔪 Empowering Ukrainian cuisine in the World

Війна в цифрах

Illustration

51 000

В Україні зареєстровано 51 000 нових бізнесів з моменту повномасштабного воєнного вторгнення росії. Більша частина в сфері торгівлі.

Illustration

211 000

З 15 березня за час звільнення від оподаткування в Україну було ввезено 211 000 автомобілів

Illustration

65%

Показник трафіку в e-comm ніші електроніки та техніки в середньому отримує 65% від довоєнного періоду

Медіа під час війни

Illustration

Як війна вплинула на український digital-маркетинг

Спеціалісти галузі у інтерв'ю MMR поділилися своїм досвідом як змінилася їх робота з приходом війни, розказали як почувається зараз digital-маркетинг та які перспективи розвитку очікують.

Illustration

Нова ера відеоринку - період гібридних моделей

Багато послуг SVOD і BVOD переходять як на рівні без реклами, так і на рівні з підтримкою реклами, що ставить нові виклики як для мовників, так і для рекламодавців, йдеться в новому звіті від Кантар.

Illustration

NielsenIQ і GfK об’єднаються в одну компанію

Дослідницька компанія GfK представлена ​​в 67 країнах, а NielsenIQ – на 90 ринках. Після злиття компанії планують створити провідного світового постачальника інформації та аналітики. 

Illustration

«Залишиться мало лайфстайл-блогерів»: відеоінтерв’ю з Мілою Бараєвою від MMR

Про зміну tone of voice інфлюенсерів;комунікацію в соцмережах бізнесів;участь бізнесів у соціальних проєктах та інших особливостях інфлюенсер маркетингу в умовах війни в країні.

В Україні стартувала інформаційна кампанія на підтримку поліції, медиків і рятувальників

Мета цієї кампанії – нагадати, що кожна ДТП, якої можна було б уникнути, перетворюється на додаткову роботу для рятувальних служб. 

Діджитал і технологіі

Топ новини діджитал та технологій від

Illustration

До кінця року у поїздах зʼявиться інтернет від Starlink

"Коли після тестування звʼязалися з технічними фахівцями Starlink і показали, як це працює, – навіть вони здивувалися, що ми змогли так застосувати Starlink. За технічними характеристиками він не повинен працювати на таких швидкостях. Але працює і надає послуги", – голова Держспецзвʼязку Юрій Щиголь

Illustration

В Україні створили платформу з українськими продуктами та послугами

Ініціатива Spend With Ukraine поширює інформацію про всі визначні продукти, які створені українцями і продовжують працювати навіть попри війну. На веб-сайті проєкту представлена добірка інноваційних продуктів та послуг з України, які доступні по всьому світу. 

Illustration

Команда ентузіастів оцифровує наслідки російських обстрілів міст і селищ України

Команда вже відзняла майже 60 населених пунктів і зробила цифровий «зліпок» понад 15 000 зруйнованих об’єктів Київщини. DOU поговорив про проєкт з його керівницею Оксаною Сімоновою, головою напряму оцифрування Миколою Черваком і аналітиком, координатором роботи з волонтерами Василем Шиманським.

MEGOGO запустив проєкт «Бігові аудіодоріжки»

Це п’ять аудіомаршрутів для пробіжок Києвом, що об’єднані соціальною та благодійною темою. Послухати «Бігові аудіодоріжки» можна безкоштовно в розділі «Аудіо» в додатку MEGOGO.

Illustration

Нехай куріння вбиває русню: Rozetka приймає одноразки

Приносьте одноразки (електронні сигарети) у будь-який магазин Розетка в Києві, а вони надішлють їх до студмістечка КПІ, щоб виготовити з них бойові дрони для ЗСУ. Win-win!

Укрпошта відкрила свій магазин на Amazon

І стала першою поштовою компанією у світі, яка це зробила. Поки Amazon не йде до нас, ми йдемо до Amazon, щоб краще познайомитись з ним, перед тим, як привести його в Україну. 

Ще більше новин технологій і діджиталу у свіжому випуску дайджесту Sexy Tech News

Що послухати під час війни

Топ аудіо новини та добірки найкращих подкастів від

Illustration

Що послухати під час війни

Збірка найкращих подкастів про війну в Україні і про українців

Війна триває і допомоги потребують мільйони українців.

Ми зробили добірку перевірених нами благодійних фондів, волонтерів і волонтерських організацій. Якщо ви у безпеці і маєте змогу та бажання допомогти, обирайте будь-який і надсилайте свій донат.

Кожен з них допомагає тим, кому це необхідно, та наближає день нашої спільної перемоги.
Слава Україні!