Media news

war edition



Огляд актуальних медіа новин та надихаючих історій в умовах війни в Україні

4

2022

Історії, що надихають

В очікуванні нашої головної перемоги, нам, українцям, зараз дуже потрібні перемоги на усіх фронтах. Це не лише підіймає наш національний дух, але й продовжує нагадувати усьому світу про Україну, про нашу боротьбу.
Останні тижні українські спортсмени прославляли Україну та надихали українців.

Illustration

"Ман Сіті" стали чемпіонами Прем’єр-ліги: Зінченко в сльозах присвятив перемогу Україні

"Це незабутні емоції для мене. Для усіх українців, які зараз страждають і виживають в умовах російської агресії. Я дуже пишаюся бути українцем. І я хотів би одного разу привезти цей трофей в Україну. Для усіх українців, бо вони цього заслуговують.
Це (перемога – УП) в АПЛ - значить усе для мене. Я готовий померти за цих людей, за їхню підтримку. Те, що роблять ці люди у найважчий період мого життя - дуже ціню це та ніколи цього не забуду. Ніколи у моєму житті."
Пряма мова Зінченка

Illustration

Україна обіграла Шотландію у рамках півфіналу кваліфікації до чемпіонату світу у Катарі (3:1)

Британські ЗМІ після матчу писали:
"Цей матч показав всьому світу, щоб Україна заслуговує грати на Мундіалі не тільки завдяки своєму опору та гідності", – зазначає в The Daily Mail Крейг Хоуп.
"Впродовж 60 хвилин Україна була незрівнянною, – вважає кореспондент BBC Sport Scotland Скотт Маллен. – Не було ні емоційної втоми, ні надлишку адреналіну".
"Іноді здавалося, що українці мають надлюдські здібності", – погоджується його колега Мартін Вотт.

Illustration

Українка Анжеліка Терлюга здобула "золото" на чемпіонаті Європи з карате

Анжеліка Терлюга – 30-річна українська каратистка, яка представляє Одеську область, – здобула золоту медаль на чемпіонаті Європи-2022 з карате, що проходить у турецькому Ґазіантепі.
У битві за "золото" Терлюга зустрілася із давньою суперницею, олімпійською чемпіонкою Івет Горановою. Саме цій болгарці українка поступилася у фіналі Олімпіади-2020, фіналі Європейських ігор-2019 та на двох чемпіонатах світу: у другому раунді-2018 і чвертьфіналі-2021. 
Українка ще ніколи не вигравала в Горанової на великих турнірах.

Війна в цифрах

59%

Українці повертаються до роботи. 59% українців зазначають, що мають роботу. Найвищий рівень працевлаштованості відзначається у західному та центральному регіонах.

Illustration

119-152%

Відвідування кафе на заході пожвавлюється. 
Найкращі показники виручки у закладів Закарпатської, Волинської та Чернівецької областей.

Illustration

4 в.п.

В травні порівняно з березнем на 4 в.п. зросла частка безготівкових витрат на побутову техніку, одяг та взутті і харчування в кафе, натомість частка витрат на продукти та ліки скоротилась на 9 в.п.

Медіа під час війни

Для сміливих можливості зберігаються: український споживач під час війни

2 червня комунікаційна група dentsu Ukraine провела вже другий відкритий вебінар «Маркетинг сміливців». 
Продовжили говорити про стійкість рекламної індустрії, особливості поведінки українців під час війни та інсайти медіапланування в умовах масового переміщення споживача. 

Illustration

Відновлення та трансформація індустрії цифрової реклами: виклики, можливості, рішення

3 червня експерти IAB та представники комітетів провели панельну дискусію про виклики війни, рішення для бізнесів, нові можливості та відверто про поточний стан - від спікерів із багаторічним досвідом.Чи зможуть глобальні тренди переважити деструктивний вплив війни на економіку України?

Illustration

IAB Україна опублікували рейтинг агенцій та компаній, що надають послуги у сфері діджитал

Навіть у найскладніші часи IAB Україна разом із гравцями ринку доклали неймовірних зусиль і, незважаючи на бойові дії, евакуацію та переміщення, подали та опрацювали основні показники галузі: визначення обсягу ринку, зріз заробітних плат діджитал спеціалістів та рейтинг цифрових агенцій тощо. 

Out-Of-Home фронт

Топ кейси і новини Out-Of-Home реклами в умовах війни від

BEST CASES

#BRAVERY на цифровому екрані Billboat, який курсує по воді у Стокгольмі

Кампанія #BRAVERY продовжує розповідати світу про сміливість України! Розміщення на оригінальному носії – FOOH (Floating Out Of Home), цифровому екрані Billboat, який курсує по воді у Стокгольмі та паралельно очищує водойму від сміття! 
Carat Ukraine та Posterscope Ukraine дякують за це розміщення колегам з #dentsu у Швеції! 
Разом до перемоги!   

Illustration

Бренд на $3+ млн.

Illustration

Bravery to be Ukraine стала найдорожчою кампанією України – як її безкоштовно поширювали світом

Отримавши пропозицію на участь у проекті Ukrainian Bravery та його медійну підтримку по всьому світу за допомогою ООН, український офіс Dentsu Ukraine звернувся до колег з мережі dentsu Global та Posterscope Worldwide, пояснив їм важливість проекту для України і попросив мінімізувати всі можливі витрати. В результаті переговорів все розміщення кампанії за кордоном мережею dentsu було надано безкоштовно.

Олексій Доценко, стратегічний директор Posterscope Ukraine

Діджитал і технологіі

Топ новини діджитал та технологій від

Illustration

Як відновлюють мобільний зв'язок у деокупованих областях

За 2 місяці операторам Київстар, Vodafone та lifecell вдалося відбудувати 893 базові станції у 297 населених пунктах Сумської, Київської та Чернігівської областей. Зазвичай такий процес триває до року. 

Illustration

Українці навчили штучний інтелект збирати інформацію про пошкодження міст

UADamage обробляє супутникові фотографії за допомогою нейронних мереж, що досліджують рівень пошкоджень кожної будівлі порівнюючи знімки до війни та сьогодні.

Illustration

Група волонтерів створила застосунок “Dobre” — автоматична перевірка статусу людини

Як це працює? Ви додаєте людей у список та переглядаєте статус, який вони поставили. «Зелений» означає, що ви у безпеці. «Червоний» сповіщає вашому колу, що справи пішли не за планом. 

Illustration

Український Твіттер вийшов на передову інформаційної війни

Чи знаєте ви, що #УкрТві став справжнім комунікаційним феноменом під час війни росії в Україні? Медіа ҐРУНТ розповідає, як саме це сталося. 

Фокстрот спільно з Binance підключає новий спосіб розрахунку

Фокстрот став першим й ексклюзивним партнером серед ритейлерів побутової та електронної техніки в Україні, що інтегрувався зі світовим лідером Binance у цьому напрямку. 

Що послухати під час війни

Топ аудіо новини та добірки найкращих подкастів від

Зібрались якось DJ, CJ, PJ і VJ...

Теревені за життя буденне, війну мерзенну, музику ох***нну - балаган, як він є...

Illustration

Вони повернулись в ефір Люкс ФМ!

Цього тижня Люкс ФМ повернули вечірнє шоу з 16:00 до 19:00, а наступного - ранкове.

Illustration

Що послухати під час війни

Доповнена збірка найкращих подкастів про війну в Україні і про українців

Бізнес ініціативи

Illustration

220 тис. літрів пального від ОККО

Компанією виділено 220 тис. літрів пального для потреб міст на відновлення інфраструктури Чернігова та деокупованих міст Київщини - Ірпеня, Гостомеля, Бучі, Ворзеля, Бородянки.Це вже четвертий проєкт допомоги компанії тим, хто захищає та відбудовує країну.

1 млн євро пожертвує Stellantis

Гроші будуть надані в якості гуманітарної допомоги та допомоги біженцям в Україні! Також сервісні центри компанії надають оперативний ремонт автомобілям швидкої допомоги, поліції, аварійних служб та комунальних підприємств.

Illustration

Понад $100 млн у криптовалюті

перерахувала криптоспільнота на підтримку України, за інформацією Міністерства цифрової трансформації України. Із них більше $60 млн надійшли в криптофонд Aid For Ukraine. За ці кошти закуповуються автомобілі на передову, дрони та інше необхідне обладнання для наших захисників.

Illustration

Brave heart of Ukraine - новий бренд одягу

Бренд створили львівські волонтери. Принти розробляє тату-майстер DreadDead, а весь прибуток віддають на ЗСУ!
Про цю ініціативу вже зняли фільм, який згодом вийде на Netflix.

Війна триває і допомоги потребують мільйони українців.

Ми зробили добірку перевірених нами благодійних фондів, волонтерів і волонтерських організацій. Якщо ви у безпеці і маєте змогу та бажання допомогти, обирайте будь-який і надсилайте свій донат.

Кожен з них допомагає тим, кому це необхідно, та наближає день нашої спільної перемоги.
Слава Україні!