5

2024

Media news

war edition


Огляд актуальних медіа новин та надихаючих історій в умовах війни в Україні

5

2024

Медіа під час війни

Illustration

Використання ОТТ/IPTV зростає, а користувач мігрує на великі екрани

Використання ОТТ/IPTV як основного способу отримання телевізійного контенту й далі зростає, про що свідчать численні результати досліджень, зокрема й дані установчого дослідження для піплметрії, проведене восени 2023 року. Загалом близько 43% користувачів обирають ОТТ як основний спосіб отримання телевізійного сигналу. Тому його вивчення та обговорення підводних каменів, із якими можна стикатися, аналізуючи показники саме ОТТ-споживання, є важливим.

Illustration

Телеграм в Україні: регулювати не можна, заблокувати не готові

Міністерство цифрової трансформації готує законопроєкт із регулювання платформ. Що це за ініціатива та чи матиме вона вплив на телеграм, який зараз недосяжний для українських контрольних органів? Натомість ця соціальна мережа є небезпечною з огляду на її популярність під час війни. Адже доступ до її даних можуть мати російські спецслужби, а через анонімні канали в телеграмі поширюється дезінформація, російські фейки, джинса та маніпуляції. 

Війна в цифрах

Illustration

70.2

У лютому 2024 року Індекс споживчих настроїв українців зменшився на 6,2 пункти та становить 70,2 п. Зменшилися усі складові індикатора, крім Індексу поточного особистого матеріального становища.

Illustration

41%

Основні джерела інформації про щоденні новини для українців — YouTube (41%), Telegram-канали (39%), телемарафон «Єдині новини» (38%), Facebook (36%). Супутникове ТБ (17%) та Радіо (13%) найменш популярні.

Illustration

66%

66% місячного бюджету в 2023 році українці витрачали на їжу та обов’язкові платежі. Залежно від категорії товарів, економлять від 41 до 77% українців. 47% українців купують їжу про запас. 

ТБ-активність

Слідкуємо за актуальними новинами телеринку

Illustration

У 2024 році СТБ зберігає лідерство

Телеканал ТЕТ збільшив частку в ТОП

Illustration

Vodafone та Teva посіли топ позиції

Завдяки постійній присутності в ефірі Lifecell залишається лідером другий рік поспіль

Illustration

ФАРМА №1 серед категорій

Категорія Зв’язок покращила свою позицію в ТОП і посіла друге місце, категорія Продовольчі товари увійшла в ТОП

Щоб отримати ще більше інформації щодо комерційної активності на ТБ - звертайтесь до dentsu X Ukraine

Діджитал і технології

Топ новини діджитал та технологій від

Illustration

YouTube запускає оновлений додаток YouTube TV

Новий формат програми в YouTube TV дозволяє користувачам мінімізувати розмір вікна відтворення, щоб взаємодіяти з іншими елементами YouTube. Дисплей YouTube TV здебільшого залишиться в повноекранному форматі, але користувачі тепер зможуть зменшити екран відео, щоб відкрити інші функції, зокрема коментарі, посилання на продукти, доступ до каналу тощо.

Illustration

Як припинення підтримки сторонніх файлів cookie вплине на купівлю реклами

Ось п’ять діаграм про те, як відміна файлів cookie впливає на галузь. Спойлер: рекламні бюджети надають перевагу контекстним і власним даним

Illustration

DIGITAL 2024: Україна

Комплексний звіт із актуальними статистичними даними по ринку України. Крім того, в документі представлені також тренди, які показують динаміку використання цифрових пристроїв в Україні.

Illustration

Як GenAI формує рекламу — і підхід до неї брендів

Після року оцінювання сильних і слабких сторін генеративного штучного інтелекту (genAI) рекламодавці реалізують плани щодо впровадження цієї технології. Але і є перешкоди на шляху трансформації, яку може провести genAI.

Ще більше новин технологій і діджиталу у дайджесті Sexy Tech News

Бізнес

Illustration

Нам тут жити: мобільні системи зв'язку для ППО

 Компанія Київстар виділяє «Повернись живим» 50 мільйонів гривень на комплексні апаратні зв’язку (КАЗи) для Повітряного командування «Південь», яке прикриває Одещину, Миколаївщину, Херсонщину, а також частково Дніпропетровську, Запорізьку та Кіровоградську області.

Illustration

Ініціатива "Рятуємо Землі" фонду Сергія Притули та Fruittorg

Благодійний фонд Сергія Притули та стартап Fruittorg оголошують про старт спільного проєкту “Рятуємо Землі”. Його мета — допомога у гуманітарному розмінуванні громадам, постраждалим від російської агресії та навчання мінної безпеки.

Що послухати

Топ аудіо новини та добірки найкращих подкастів від

Illustration

Аналіз рекламного ринку на радіо у 2023 році

Не тільки відновився, а й почав активно розвиватися рекламний ринок у 2023 році – вважає Сергій Борсук, керівник UMG (Universal Media Group).«Це насправді не перший рік, коли ліки стали рекламодавцем номер один, близько 50 рекламодавців з цієї категорії були активні. Більше 50 рекламодавців були у категорії торгівля, також багато було у бетингу, продовольчих товарах». За його словами, медіа в регіонах не відновилися до кінця, однак вони дуже активні. Невеликі медіа такі, як радіостанції, дозволяють у містах з населенням 10-20 тис розміщувати рекламу та вирішувати тактичні завдання клієнтів.

Illustration

На одній хвилі: як українське радіо підтримує національний спротив

Радіо продемонструвало свою стійкість під час блекаутів та обстрілів, виступаючи не лише як платформа для музики та розваг, але й як важливий комунікаційний майданчик. Воно стало ключовим інструментом об'єднання суспільства для підтримки армії, волонтерських ініціатив та благодійних фондів. На початку повномасштабного вторгнення радіостанції оперативно перепрофілювалися, надаючи повідомлення про повітряні тривоги та патріотичний контент. 

Illustration

Що послухати під час війни

Збірка найкращих подкастів про війну в Україні і про українців.

Війна триває і допомоги потребують мільйони українців.

Ми зробили добірку перевірених нами благодійних фондів, волонтерів і волонтерських організацій. Якщо ви у безпеці і маєте змогу та бажання допомогти, обирайте будь-який і надсилайте свій донат.

Кожен з них допомагає тим, кому це необхідно, та наближає день нашої спільної перемоги.
Слава Україні!