Media news

war edition




Огляд актуальних медіа новин та надихаючих історій в умовах війни в Україні

Історії, що надихають

Український гурт Kalush Orchestra з піснею “Стефанія” очікувано здобув перемогу на пісенному конкурсі “Євробачення-2022”, фінал якого відбувся в Турині (Італія) 14 травня.
За результатами оцінок журі Україна отримала загалом 192 бали й посідала четверте місце після Великої Британії, Швеції та Іспанії. Однак глядацьке голосування з усіх країн дало Україні 439 балів, тож у сумі Kalush Orchestra здобув найвищий 631 бал.
Але найголовніше, гурт привернув увагу всього світу до війни в Україні та закликав допомогти Маріуполю та врятувати бійців на Азовсталі.
Пишаємось і чекаємо на нашу головну перемогу!

Медіа під час війни

Illustration

Сьогодні час сміливих. Сміливих людей, сміливих рішень, сміливих проєктів.

5 травня комунікаційна група dentsu Ukraine провела відкритий вебінар «Маркетинг сміливців». Говорили про стійкість рекламної індустрії, особливості поведінки українців під час війни та інсайти медіапланування в умовах масового переміщення споживача. 

Illustration

Війна відкрила нові можливості для українського телеконтенту

Цьогоріч найбільші виробники телевізійного контенту об'єдналися, аби якнайкраще презентувати українську індустрію на щорічному ринку аудіовізуального контенту MIPTV. Про дистрибуційні результати, яких вдалося досягти у статті.

Illustration

Нова етика ТВ-реклами: про що говорити бізнесу під час війни?

Як змінився український бізнес за час війни, які нові можливості виходу на свою аудиторію відкрилися для нього зараз та з якою комунікацією брендам вести діалог зі своїми споживачами в період війни.

Illustration

Другий Барометр виявив певні ознаки пожвавлення галузі інтерактивної реклами

IAB Ukraine опублікували новий 2-й випуск Барометра стану цифрової індустрії у період бойових дій. Ознайомитись з результатами можете за посиланням.

Illustration

В Україні запустили сервіс для бізнес-партнерств з незалежними медіа

Задача команди проєкту — стати стабільним джерелом комерційного доходу для медіа, представляючи їхні можливості на внутрішніх ринках, а також у Європі та США. 

Illustration

Американська газета Washington Post відкриє представництво в Києві

Головою українського бюро стане колишня кореспондентка московського бюро Ізабель Хуршудян, яка з січня робить репортажі в Україні. 

Війна в цифрах

Illustration

15

Українська Вікіпедія в квітні посіла 15-е місце в світі за популярністю.Більшість статей першої сотні пов'язані агресією рф в Україні.

Illustration

50-100%

Супермаркети на заході України збільшили продажі на 50–100%.Чому вони не змогли на цьому заробити у статті Forbes.

Illustration

23%

В квітні збільшилась кількість компаній, які суттєво наростили обсяги робіт. За два тижні квітня таких налічувалося близько 23%. 

Illustration

42%

Платформа OLX повернулась до 42% довоєнних замовлень.Що і скільки купують українці в онлайн магазинах? 

Illustration

85,6

Індекс споживчих настроїв українців зменшився в квітні на 6,8 пунктів та становить 85,6 п.

Illustration

75%

В Україні наразі відкрито понад 75% аптек порівняно з довоєнним рівнем.

Out-Of-Home фронт

Топ кейси і новини Out-Of-Home реклами в умовах війни від Posterscope Ukraine

Illustration
Illustration
Illustration

BEST CASES

Всесвітня кампанія на підтримку України «Сміливість»

Найбільш масштабна медіапідтримка України, яка досягла Times Square
У квітні на рекламних екранах Times Square у New York City з'явилися слогани Be brave like Ukraine. Це частина всесвітньої кампанії «Сміливість», ініційованої Офісом Президента України та Кабінетом Міністрів України, розробленої креативним агентством Banda та безпосередньо розміщеної власниками рекламних конструкцій за координацією Carat Ukraine, Posterscope та dentsu Global по всьому світу – безкоштовно!Ця кампанія не має аналогів у світі! І підтримка проекту #BRAVERY засобами медіа Out-Of-Home за допомогою dentsu по всьому світу – не має аналогів на сьогодні. 

  • 19 країн, 140 міст

  • 10 000+ носіїв

  • 100+ адаптацій одного креативу

  • $3M - оціночна вартість кампанії

Illustration

Польща

Illustration

Болгарія

Illustration

Канада

Illustration

Латвія

Illustration

Швейцарія

Illustration

Велика Британія

Illustration

Іспанія

Illustration

Німеччина

Illustration

США

Illustration

Швеція

Illustration

Італія

Illustration

Україна

DOOH кампанія на підтримку проєкту #HelpBucha

Завдяки волонтерській допомозі BrainTank, Vizeum Ukraine, Posterscope Ukraine, 007 Project Group, Octagon Outdoor та PRIME Group в травні цього року була розміщена DOOH кампанія на підтримку проєкту #HelpBucha

#HelpBucha – це міжнародний благодійний гуманітарний проєкт, місією якого є допомога тим, хто вижив і потребує допомоги у відновленні нормального життя.Буча стала міжнародним символом жорстокості російських окупаційних військ та страждань невинних людей. Cаме тому проєкт отримав назву #HelpBucha. Проте проєкт допомагає не лише бучанцям, а й мешканцям Ірпіня, Гостомеля, Бородянки, Харкова та інших населених пунктів України, що постраждали від російських варварів.

  • 8 міст

  • 71 носіїв

Бізнес ініціативи

Illustration

151 авто на потреби ЗСУ та ТРО

Саме стільки авто надала компанія Ford Winner Automotive, серед яких 50 новеньких пікапів Ford Ranger. Ця партія авто є наступним кроком на підтримку України після того, як компанія призупинила операційну діяльність в Росії.

Illustration

Понад 1 млн. грн. отримали 12 дитячих лікарень

12 дитячих лікарень отримали допомогу від Фундації Дім Рональда МакДональда на суму понад 1 млн. грн. А McDonald's Польща передає 3 злотих з кожного приготованого українського бургера у фундацію на гуманітарну допомогу.

Illustration

5 млн грн на допомогу ЗСУ

Після початку збройної агресії рф компанія Softserve перерахувала 5 млн грн на допомогу ЗСУ.Компанія підтримує армію ще з 2014 року, купуючи бронежилети, каски, розвантажувальні жилети та аптечки.

Illustration

Grammarly stands with Ukraine

І це не просто гасло! Компанія перерахувала $5 млн. на підтримку ЗСУ і благодійних фондів, зокрема "Повернись живим" та "Save the Children". Також компанія заблокувала доступ до своїх продуктів та сервісів у рф і білорусі.

Що послухати під час війни

Топ аудіо новини та добірки найкращих подкастів від UMG

Illustration

Авторадіо вже в дорозі

З 17 травня Авторадіо запустили власний ефір

Illustration

Хеппі Ранок повертається!

На HIT FM знову в ефірі ранкове шоу Happy ранок

Illustration

Що послухати під час війни

Доповнена збірка найкращих подкастів про війну в Україні і про українців

Війна триває і допомоги потребують мільйони українців.

Ми зробили добірку перевірених нами благодійних фондів, волонтерів і волонтерських організацій. Якщо ви у безпеці і маєте змогу та бажання допомогти, обирайте будь-який і надсилайте свій донат.

Кожен з них допомагає тим, кому це необхідно, та наближає день нашої спільної перемоги.
Слава Україні!