3

2024

Media news

war edition


Огляд актуальних медіа новин та надихаючих історій в умовах війни в Україні

3

2024

Медіа під час війни

Illustration

Ocean Media Plus: Є ще кому з рекламодавців повертатися на ТБ

"Є ще кому повертатися. І є ті, хто ніколи вже не повернеться, бо їхніх бізнесів не стало. Коли ми прогнозували цей рік, то окремо виділили тих, кого більше ніколи не побачимо. Частина з них представляє російський бізнес, частина опинилася в окупації. Навіть на рівні брендів ринку ще є куди зростати. Хоча також з’являються й нові, клієнти експериментують із лончами. Так що ж це за «бум» на ринку телереклами?"

Illustration

StarLight Media планує запуск нових каналів у 2024 році

Компанія зараз націлена на різні напрямки розвитку бізнесу: це і платне телебачення, і FAST-канали, які цікавлять ОТТ-ринок як в Україні, так і у світі. «ICTV серіали», який у січні 2024 року зареєструвався в Національній раді з питань телебачення та радіомовлення, — це канал саме для ОТТ-сервісів. Надалі група планує розширення.

Війна в цифрах

Illustration

182 млрд

182 млрд грн - сума продажів товарів та послуг через інтернет. 10% частка eCommerce в рітейлі. Майже 10 млн українців купують товари онлайн. З них 1,5 млн зробили свою першу покупку в інтернеті цього року

Illustration

+23%

Українці витратили на 23% більше на замовлення з маркетплейсів у 2023 році. Кількість замовлень зросла на 35%. Топ категорій: Електроніка – 29%, Дім та сад – 15,9%, Мода – 14,6%. Середній чек покупки на маркетплейсі - $20

Illustration

3 млрд

За 2023 рік через мережу торгових терміналів ПриватБанку українці сплатили майже 3 млрд покупок на 780 млрд грн, що на 40% більше, ніж за підсумками 2022 року (550 млрд грн)

ТБ-активність

Слідкуємо за актуальними новинами телеринку

Illustration

У 2024 році СТБ зберігає лідерство

Телеканали ТЕТ та 2+2 демонструють зростання

Illustration

Завдяки постійній присутності в ефірі Lifecell залишається лідером

Slots City, L`Oreal, 777, Пектолван та Zest запустили першу свою активність на ТБ в 2024 та одразу посіли топові позиції

Illustration

ФАРМА №1 серед категорій

До ТОП категорій увійшли Розваги та Косметика

Щоб отримати ще більше інформації щодо комерційної активності на ТБ - звертайтесь до dentsu X Ukraine

Діджитал і технології

Топ новини діджитал та технологій від

Illustration

Performance Max робить перші кроки для автоматичного створення відеоконтенту

"22 лютого компанія Google оголосила про вихід нового набору оновлень для PMax, які значно розширюють творчі можливості цього інструменту"

Illustration

Google запускає нові функції пошуку в Європі

Ці нововведення є частиною великого плану по підготовці Google до виконання Закону Європейського Союзу про цифрові ринки (DMA). Однією із анонсованих змін є розширений результат у стилі каруселі для таких запитів, як «готелі поблизу». Google також додає спеціальні «блоки агрегаторів», щоб відображати посилання на основні сайти-агрегатори, релевантні пошуковому запиту.

Illustration

YouTube був найпопулярнішим стримінговим сервісом 12 місяців поспіль, закріплюючи своє домінування

Зараз глядачі в усьому світі переглядають у середньому понад 1 мільярд годин контенту YouTube на своїх телевізорах щодня

Illustration

Звіт "CTV, таргетинг та стійкість – Європа 2023–2024"

Маркетологи масово переходять на CTV, причому 90% повідомили, що в найближчі два роки більша частка їхніх кампаній проходитиме саме через цей канал. Тим часом залежність від сторонніх файлів cookie в індустрії неухильно зменшується, а ймовірнісні графіки ідентифікації виходять на перший план.

Ще більше новин технологій і діджиталу у дайджесті Sexy Tech News

Бізнес

Illustration

29 млн грн за 2 роки

За час війни Фокстрот видав Силам оборони України техніки на майже 29 млн грн, і організував сотню активістів у корпоративний штаб «Допомога нашим», які встигають з операційною роботою та корпоративним волонтерством.

Illustration

«Повернись живим» зібрав на допомогу Силам оборони понад 10 мільярдів гривень

Понад 10 мільярдів гривень задонатили Фонду компетентної допомоги армії «Повернись живим» благодійники на допомогу Силам оборони України від 24 лютого 2022 року до кінця грудня 2023-го. Загалом за цей час організація отримала 2 862 453 пожертв з понад 90 країн. Сума середнього донату становить 3 562 гривні.

Illustration

Півмільярда для ДШВ - ОКО ЗА ОКО

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» спільно з АЗК ОККО розпочали збір «ОКО ЗА ОКО 3», метою якого є акумулювання 500 мільйонів гривень для Десантно-штурмових військ. У рамках «ОКО ЗА ОКО 3» підрозділи ДШВ отримають 10 бойових Пульстронів — комплексів розвідки та знищення вартістю 50 мільйонів гривень за один. У Пульстрон, зокрема, увійдуть ударні та розвідувальні дрони, транспорт, зв’язок і все необхідне для управління.   

Що послухати

Топ аудіо новини та добірки найкращих подкастів від

Illustration

Польські радіостанції одночасно ввімкнули пісню Give Peace a Chance Джона Ленона на знак підтримки України

Ця традиція була започаткована 4 березня 2022 року німецькою радіостанцією Radioeins (rdd). Відтоді акцію продовжують у Польщі.

Illustration

Що послухати під час війни

Збірка найкращих подкастів про війну в Україні і про українців.

Війна триває і допомоги потребують мільйони українців.

Ми зробили добірку перевірених нами благодійних фондів, волонтерів і волонтерських організацій. Якщо ви у безпеці і маєте змогу та бажання допомогти, обирайте будь-який і надсилайте свій донат.

Кожен з них допомагає тим, кому це необхідно, та наближає день нашої спільної перемоги.
Слава Україні!