3

2023

Media news

war edition


Огляд актуальних медіа новин та надихаючих історій в умовах війни в Україні

3

2023

Війна в цифрах

Illustration

51%

Кожен другий українець здійснював безготівкові розрахунки в 2022. Найбільше - за комунальні послуги (75%), ліки (61%), квитки (47%), одяг та взуття (46%)

Illustration

65%

65% опитаних дізнаються про події у месенджерах, а 61% — у соціальних мережах. Тоді як у серпні 2020 року частка месенджерів складала лише 41%. 

Illustration

40%

Лише 6% іноземного бізнесу повністю згорнули діяльність та покинули ринок рф станом на 12 лютого. 40% компаній з іноземними інвестиціями продовжують працювати в росії без обмежень

Медіа під час війни

Illustration

IT є єдиною експортною галуззю в Україні, що зростала торік

Торік ІТ-індустрія забезпечила валютні надходження до української економіки у $7,34 млрд. Обсяг експорту компʼютерних послуг збільшився на $400 млн у порівнянні з 2021 роком. Станом на 1 січня 2023 року сума податків та зборів до зведеного бюджету України, сплачених ІТ-бізнесом, становить 32,2 млрд грн, що на 4,4 млрд грн та на 16% більше за торічний показник.

Illustration

Найбільший український медіасервіс MEGOGO виходить на ринок Польщі

MEGOGO відкриває офіс та суттєво розширює каталог польского контенту. Таким чином, Польща стане чотирнадцятим ринком, де українська компанія надаватиме свої послуги. Пропозиція сервісу в першу чергу включає пакети телебачення з інтерактивними функціями, а також бібліотеку фільмів та серіалів, яка буде поповнюватись. Глядачам доступні 70 популярних українськомовних телеканалів у спеціальному пакеті «ТБ і Кіно UA».

Illustration

IAB Україна публікує рекомендаційні списки для зменшення фінансування каналів, пов’язаних з країною-агресором

Комітет стандартів IAB Україна, зважаючи на ризики, пов’язані з прямим чи опосередкованим фінансуванням суб’єктів, пов’язаних з російською федерацією рекомендує усім гравцям цифрової індустрії вжити всіх можливих заходів для мінімізації будь-якого фінансування коштом українських рекламодавців правовласників контенту країни-агресора та переглянути рекомендації при проведенні рекламних кампаній. Детальніше за посиланням

Illustration

Телеканал ПЛЮСПЛЮС долучився до масштабної соціальної кампанії та транслюватиме проєкт «Говоримо українською»

13 лютого на телеканалі ПЛЮСПЛЮС, що входить до складу групи 1+1 media, відновився показ анімаційного соціально важливого проєкту «Говоримо українською», створеного свого часу за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України. Щодня, о 8:00, на дітей та їхніх батьків очікуватимуть епізоди проєкту, де герої всесвіту ПЛЮСПЛЮС розкриватимуть актуальні теми, повʼязані з вивченням української мови

Out-Of-Home фронт

Топ кейси і новини Out-Of-Home реклами в умовах війни від

Illustration

lifecell заряджає на Перемогу – інноваційний проект розміщення в метро Києва

Забрендовані lifecell інноваційні зарядні станції дозволяють киянам та гостям міста підзарядити свої гаджети на перонах 19-ти станцій метро Києва

Illustration

Чотири причини, чому брендам варто включити Out-Of-Home медіа у свою рекламну стратегію 2023 року

Споживачі проводять 70% часу поза домом; 43% дорослих споживачів помічають OOH-рекламу частіше, ніж до пандемії. 59% міленіалів більше помічають OOH, і 63% покоління Z також; творча канва Out-Of-Home медіа, яка дозволяє брендам розповідати свої історії у масштабі; Out-Of-Home може допомогти брендам отримати кліки

Діджитал і технології

Топ новини діджитал та технологій від

Illustration

Український стартап Anima діагностує стан психіки за допомогою веб-камери

Українці запустили нейротехнологічний стартап Anima, на меті у якого – допомогти людям запобігти розладам психіки. Anima дозволяє провести онлайн ранню діагностику небезпечних станів психіки з використанням методу eye-tracking, або аналізу руху ока. 

Illustration

Microsoft показала розумний пошуковик Bing з вбудованим чат-ботом

Пошуковик зможе виконувати запити до 1 тис. символів та 100 мовами. Наприклад, зможе коротко викласти довгий фінансовий звіт, зробити основні висновки та порівняти показники з конкуруючою компанією.

Illustration

У TikTok серйозний конкурент: YouTube Shorts перевищив 50 млрд щоденних переглядів

Соціальні мережі змагаються за перемогу у битві коротких відео і Google теж демонструє певний прогрес

Illustration

Плюси і мінуси Generative AI у творчому процесі

Generative AI переживає момент, залишаючи в тіні Web 3, NFT і метавсесвіт. Але перш ніж ми захопимося останньою блискучою новинкою, важливо вивчити можливості та ризики цієї потужної технології. 

Ще більше новин технологій і діджиталу у дайджесті Sexy Tech News

Що послухати під час війни

Топ аудіо новини та добірки найкращих подкастів від

Illustration

Перший подкаст від Дії — Цифра вже на YouТube

Розповідаємо про цифровізацію через ваші твіти та меми. Як Дія стала частиною поп-культури та чому діджитал-сервіси для українців не розкіш, а буденність.

Illustration

Що послухати під час війни

Збірка найкращих подкастів про війну в Україні і про українців.

Війна триває і допомоги потребують мільйони українців.

Ми зробили добірку перевірених нами благодійних фондів, волонтерів і волонтерських організацій. Якщо ви у безпеці і маєте змогу та бажання допомогти, обирайте будь-який і надсилайте свій донат.

Кожен з них допомагає тим, кому це необхідно, та наближає день нашої спільної перемоги.
Слава Україні!