18

2023

Media news

war edition


Огляд актуальних медіа новин та надихаючих історій в умовах війни в Україні

18

2023

Медіа під час війни

Illustration

ТБ vs диджитал чи ТБ + диджитал? Куди рухаються медіапланувальники та продавці реклами

Незважаючи на те, що українським рекламодавцям все ще доводиться працювати в умовах високої невизначеності і дуже гнучкого планування, вони все більше повертаються у маркетингових комунікаціях до рішень з побудови і розвитку бренду, для яких ТБ є важливим каналом. У цьому контексті всі зацікавлені в максимальній співпраці, щоб в умовах, на жаль, затяжної війни створити win-win умови для усіх сторін».
Про це говорили під час панельної дискусії лідерів рекламної індустрії на медіафорумі KYIV MEDIA WEEK 2023. Серед учасників обговорення був Олександр Гороховський, CEO dentsu Ukraine.

Illustration

Комітет стандартів IAB Україна випустив оновлений Гайд із Connected TV

Телебачення йде в діджитал і це – нові можливості для доставки персоналізованої відеореклами, яка відповідає унікальним інтересам кожного користувача

Війна в цифрах

Illustration

36 тис.

У вересні 2023 року українці відкрили 35,59 тис. нових ФОП. Це рекорд не тільки за час повномасштабного вторгнення, але й за останні три роки взагалі

Illustration

56%

56% ніяк не готуються до похолодання. 16% людей купили все необхідне ще минулого сезону. 28% усе ж готуються до похолодання.

Illustration

66%

66% українських компаній працюють у довоєнному режимі, а 34% — працюють частково. З 41% до 59% зросла частка бізнесів, які зазнали трансформації

ТБ-активність

Слідкуємо за актуальними новинами телеринку

Illustration

ТОП 5 посідають незмінні лідери

СТБ незмінний лідер Усі в ТОПі наростили долю, крім телеканалу 2+2

Illustration

Lifecell зберігає лідерство за рахунок стабільної присутності в ефірі

Проктозан посів місце серед ТОП брендів

Illustration

ФАРМА №1 серед категорій

Категорія «торгівля» має найбільший приріст відносно попереднього періоду (1-41 тижня 2022 року) (+21%)

Щоб отримати ще більше інформації щодо комерційної активності на ТБ - звертайтесь до dentsu X Ukraine

Out-Of-Home фронт

Топ кейси і новини Out-Of-Home реклами в умовах війни від

Проект Be Brave Like Ukraine отримав дві нагороди на щорічному європейському фестивалі реклами Golden Drum 2023

"Кампанія Be Brave Like Ukraine й надалі збирає світове визнання – проєкт отримав дві нагороди на щорічному європейському фестивалі реклами Golden Drum 2023:
🥈СРІБЛО – у категорії INDUSTRY CRAFT (Brand Communication & Design, Outdoor, Print & Publishing, Package Design), Copywriting
🥉Бронзу – у категорії CONTENT, PR
Переможці були оголошені на церемонії вручення 10 жовтня.
Вітаємо автора креативної ідеї Banda Agency та агенції групи dentsu Carat Ukraine і Posterscope Ukraine, які забезпечили медійне розміщення у 160 містах 22 країн світу"

Illustration

Діджитал і технології

Топ новини діджитал та технологій від

Illustration

Google запускає інструмент вимірювання реклами для брендів на той час, коли використання файлів cookie повністю припиниться

Новий продукт підключається до власних джерел даних маркетологів і постачальників маркетингових технологій, таких як Salesforce.

Illustration

Комітет Mobile IAB Україна розробив “Гайд ефективності Mobile”

Мобільна реклама настільки стрімко увійшла в наше життя, що багато людей до неї звикли, але пропустили певні теоретичні основи, важливі для діджитал спеціалістів. Гайд містить інформацію про особливості та типи мобільної реклами, сильні сторони та можливості застосування. А також дослідження та аналітику в застосунках. 

Illustration

TikTok пропонує рекламодавцям свою підбірку аудиторії, щоб стимулювати розпродажі до Чорної п’ятниці та Кіберпонеділка

«Чорна п’ятниця» знаменує початок святкового рекламного ажіотажу, і цього року TikTok хоче отримати значну частину цих рекламних доларів. Тому вони надсилають матеріали потенційним рекламодавцям.

Illustration

Spotify дасть змогу музикантам додати свій мерч у застосунок

Сервіс Spotify анонсував партнерство з платформою електронної комерції Shopify, що дасть змогу музикантам відображати свій мерч прямо в застосунку Spotify.

Ще більше новин технологій і діджиталу у дайджесті Sexy Tech News

Бізнес фронт

Illustration

Светри регіонів України допоможуть купити fpv-дрони

На початку жовтня Woolkrafts та Platfor.ma презентували оновлену благодійну колекцію светрів, присвячену регіонам України. До колекції увійшли 15 светрів: Галичина, Буковина, Закарпаття, Волинь, Полісся, Поділля, Приазов’я, Донбас, Таврія, Запоріжжя, Бессарабія, Крим, Слобожанщина, Сіверщина та Наддніпрянщина. В колекції представлені вироби, на яких зображено Карпатські полонини, терикони Донбасу, степи Таврії, ліси Сіверщини, гори Криму. Колекція має назву "Україна" та оспівує красу регіонів нашої країни. 
Всього лише за 2,5 дні з моменту старту передпродажу светрів «Україна» стався цілковитий солдаут: вдалося зібрати 500 000 грн та передати їх до KOLO — на закупівлю fpv-дронів для 3-ої ОШБр

Illustration

SOCAR та Superhumans Center збирають гроші на протези постраждалим від війни

Компанія SOCAR у співпраці з Superhumans Center розпочинають збір коштів на високофункціональні протези для українців, які постраждали від війни.

В рамках проєкту SOCAR збиратиме кошти з продажу благодійних горняток з кавою та шнурівок для взуття. Також бажаючі можуть задонатити у застосунку SOCAR. Зібрані кошти будуть передані до Superhumans Center – всеукраїнського сучасного центру з протезування, реконструктивної хірургії, реабілітації та психологічної підтримки постраждалих від війни дорослих (військових та цивільних) і дітей.

Що послухати під час війни

Топ аудіо новини та добірки найкращих подкастів від

Illustration

Що послухати під час війни

Збірка найкращих подкастів про війну в Україні і про українців.

Війна триває і допомоги потребують мільйони українців.

Ми зробили добірку перевірених нами благодійних фондів, волонтерів і волонтерських організацій. Якщо ви у безпеці і маєте змогу та бажання допомогти, обирайте будь-який і надсилайте свій донат.

Кожен з них допомагає тим, кому це необхідно, та наближає день нашої спільної перемоги.
Слава Україні!