16

2022

Media news

war edition


Огляд актуальних медіа новин та надихаючих історій в умовах війни в Україні

16

2022

Війна в цифрах

Illustration

87%

45% компаній працюють як і раніше, а 42% — частково. При цьому 12% опитаних бізнесів зазначають, що призупинили функціонування під час війни

Illustration

62%

У разі загострення ситуації 62% залишаться на поточному місці перебування, 19% – мігрують по Україні, а 10% – мігрують за кордон

Illustration

48%

За час повномасштабної війни жінки в Україні відкрили 85 тисяч нових ФОПів. Це 48% від усієї кількості бізнесів, що з’явилися після 24 лютого

Медіа під час війни

Illustration

Ocean Media Plus запроваджує систему лояльності для клієнтів, які продовжують рекламуватись

Усі 100% часу рекламної квоти, яка дозволена законодавчо на рівні 9 хвилин, буде виведено на ринок і розділено бонусним способом між наявними клієнтами Ocean Media Plus за умови, якщо вони збережуть свої заявлені бюджети на листопад і грудень. Бонусні виходи будуть в аукціонній системі конкурувати з платними виходами.

Illustration

Meta підтримає українських підприємців рекламою в соцмережах на 1,5 млн доларів

Підприємства кандидатів мають бути розташовані в Україні. Щоб отримати ваучер, потрібно бути адміністратором української бізнес-сторінки у Facebook і мати дійсний рекламний обліковий запис та мати зареєстровану кредитну картку. Витратити рекламні кошти слід, дотримуючись правил Facebook чи Instagram. Подати заявку можна до 31 грудня цього року.

Illustration

Кількість користувачів Viber з українською мовою інтерфейсу у 2022 році зросла на 36%

За даними Rakuten Viber, від початку повномасштабного вторгнення кількість користувачів з українською мовою інтерфейсу у Viber зросла на 36%. На сьогодні 41% користувачів з українськими номерами телефонів обрали українську мову інтерфейсу, 54% все ще користуються російською, і близько 5% – іншими мовами.

Illustration

Ігри повсюди, супердодатки і ТікТокізація соцмереж – dentsu представила щорічний звіт медіатрендів 2023

Навіть в економіці, що сповільнюється, поведінка споживачів в медіа розвивається швидкими темпами. Контент-платформи, які додають комерцію, комерційні платформи, які додають рекламу й контент – усе заради нових способів залучення та монетизації користувачів. У 2023 році особливо помітними будуть 10 медіатрендів у контексті категорій: Контент, Комерція, Комьюніті.

ТБ-активність

Аналізуємо комерційну ТВ-активність за допомогою власних інструментів dentsu та Big Data

Illustration

Кількість активних брендів на ТБ досягла 150

В жовтні телеперегляд не тільки не впав через відключення електрики в деяких регіонах, а навіть продемонстрував незначне зростання

Illustration

Кількість категорій зростає

25 категорій було активно на ТБ з початку повномасштабного вторгнення. Найактивніші - Лікарські засоби (в топі: Kusum, Дарниця, Фармак), зв'язок (Київстар, Vodafone, lifecell), фінанси (в топі: Парі-Матч, Hotline.finance, Favbet)

Щоб отримати ще більше інформації щодо комерційної активності на ТБ - звертайтесь до Vizeum

Out-Of-Home фронт

Топ кейси і новини Out-Of-Home реклами в умовах війни від

У перший тиждень після звільнення Херсону всі рекламні площини зачищаються до цинку від р*¢істського лайна

Новий постер з соціальним сюжетом "Україна розквітне, ми в це віримо" вже розміщено у Херсоні. Незабаром у місто повернеться українська комерційна і соціальна реклама.
Фото взяте з херсонських пабліків, де воно поширювалось як одна з ілюстрацій того, що Херсон повертається до життя після місяців окупації

Illustration

Діджитал і технології

Топ новини діджитал та технологій від

Illustration

Як змінилась мова запитів у Google під час війни в Україні

Україномовні запити зростають, зростає і кількість клієнтів україномовних версії сайтів

Illustration

Дослідження Web3 в Україні

Це одне з перших подібних досліджень української екосистеми Web3, яке показує як внутрішній ринок, так і Україну в глобальному розрізі

Illustration

МЕТРО створила каталог товарів за допомогою штучного інтелекту

Загалом ШІ достатньо активно застосовують у маркетингу, зокрема для персоналізації роботи з клієнтами: оброблення й аналізу даних, прогнозів щодо майбутніх покупок, комунікації тощо. Проте чи не вперше в Україні його використали саме з такою метою.

Illustration

Nike створив діджитал спільноту, де можна продавати та купувати діджитал одяг

SWOOSH має власний домен (welcome.swoosh.nike), щоб забезпечити «безпечний, надійний простір», в якому учасники Nike можуть збирати інтерактивні діджитал об’єкти, включаючи кросівки або одяг, які потім можуть носити в діджитал іграх та подіях. Члени спільноти отримають спеціальний доступ до фізичних продуктів чи реальних подій через сайти, такі як «особисті бесіди зі спортсменами чи дизайнерами».

Ще більше новин технологій і діджиталу у дайджесті Sexy Tech News

Що послухати під час війни

Топ аудіо новини та добірки найкращих подкастів від

Illustration

Радіо МАКСИМУМ оновлює свій формат

Станція також оновлює ведучих та починає свій власний ефір. В Києві це 94,2 FM або онлайн за посиланням нижче

Illustration

За 7 годин на YouTube-каналі СЛУХ зібрали 1 млн гривень "Госпітальєрам"

13 листопада пройшов "Нескінченний концерт" Стаса Корольова. Граючи інструментальну версію однієї пісні по колу, музикантам вдалося зібрати 1 млн гривень за 7 годин. Кошти збирали на придбання 50 комплектів зимових шин для автівок, які необхідні медичному батальйону "Госпітальєри" для порятунку життів.

Illustration

Що послухати під час війни

Збірка найкращих подкастів про війну в Україні і про українців.

Бізнес фронт

Balenciaga supports Ukraine

25 мільйонів на перемогу від Київстар

Сума для компанії символічна. Рівно 25 років тому відбувся перший мобільний дзвінок у її мережі. До цієї дати спільно з Фондом Київстар запустив проєкт #ДоброПереможе, суть якого полягає в акумулюванні коштів на нові пікапи для ЗСУ.

Illustration

MEGOGO став партнером UNITED24 і збирає на генератори

З нагоди свого 11-річчя медіасервіс збирає кошти на електрогенератори. З 22 листопада по 5 грудня кожен, хто пожертвує щонайменше 11 гривень, не тільки долучиться до підтримки українських медиків, які рятують життя навіть за відсутності електропостачання у лікарнях, а й отримає шанс стати власником однієї з 1000 передплат «Максимальна» на місяць. 

Illustration

monobank зібрав 40 мільйонів гривень на чотири морські дрони

На честь свого 5-го дня народження вдалось зібрати 39,1 мільйон грн, monobank додав від себе ще 900К, які підуть на чотири морських дрони – monobank, Банка, КЕШБЕК i Кіт та Єнот. Донатери отримають також подарунки:
– за кожні 1000 грн гарантована упаковка з двох банок monobeer;
– кожні 10 грн донату – шанс виграти один з унікальних наборів марок.

Війна триває і допомоги потребують мільйони українців.

Ми зробили добірку перевірених нами благодійних фондів, волонтерів і волонтерських організацій. Якщо ви у безпеці і маєте змогу та бажання допомогти, обирайте будь-який і надсилайте свій донат.

Кожен з них допомагає тим, кому це необхідно, та наближає день нашої спільної перемоги.
Слава Україні!