14

2023

Media news

war edition


Огляд актуальних медіа новин та надихаючих історій в умовах війни в Україні

14

2023

Історії, що надихають


24 серпня Україна відзначила День Незалежності в умовах війни — рівно 18 місяців від початку повномасштабного вторгнення росії.  Ми зробили підбірку подій і активацій, які надихнули нас найбільше.

Heading photo

"Незалежність - вибір вільних": світові лідери привітали Україну з Днем Незалежності

У цей день Україна отримала підтримку не лише від від низки світових лідерів, а й від жителів інших країн. 

Heading photo

"Парад" розбитої техніки окупантів

З 23 серпня у столиці України влаштували "парад" знищеної російської техніки: на центральній вулиці Хрещатик розмістили спалені танки, бронемашини, вантажівки та іншу техніку.

Heading photo

До Дня Незалежності у Києві презентували марку "Україна-мати"

Тираж 600 000 екземплярів, повідомив директор "Укрпошти" Ігор Смілянський. У поштовому випуску також є марковий аркуш, конверт "Перший день", немаркований художній конверт та листівки.
Над цією маркою досить довго працювали і планували у трохи більш жорсткому вигляді випустити на річницю початку повномасштабної війни. Але вирішили зробити іншу. 

Україна не залишилась у боргу та опублікувала відео вдячності країнам-партнерам, що постачали нам матеріально-технічну допомогу та підставила плече підтримки у важкий час

Медіа під час війни

Illustration

В Україні з'явиться єдина база даних про рекламні ринки інших країн

Foreign Markets Access – напрямок роботи Всеукраїнської рекламної коаліції, спрямований на зміцнення українського ринку реклами та комунікацій шляхом масштабування рекламних бізнесів у нові країни та виходу на зовнішні ринки. Створення сайту агрегації даних та збору корисної інформації про закордонні рекламні ринки – ще один крок у цьому напрямку.

Illustration

Українська креативна індустрія припиняє роботу з компаніями, що не вийшли з російського ринку

Провідні креативні, медіа, маркетингові та PR-агенції України 22 серпня опублікували маніфест про припинення співпраці з тими компаніями і брендами, які все ще не вийшли з російського ринку. Зокрема, маніфест підписали Banda, GRAPE, BART & FINK, LivePage, PRoector, PRJCTR Institute та інші. У такий спосіб представники креативної індустрії спільно з платформою з пошуку роботи Work.ua зробили публічним формування інституту репутації у своїй галузі.

Війна в цифрах

Illustration

61% 

61% компаній підтримують власних співробітників, що перебувають в лавах ЗСУ (46% в липні 2022), а 56% спрямовують фінансову підтримку армії та населенню (34% в липні 2022)

Illustration

89%

Абсолютна більшість українців (не менше 89%) підтримують Незалежність України. У 2013 році це свято було найбільш важливим чи улюбленим для 12% українців, а у 2023 році – для 63%.

Illustration

89%

Абсолютна більшість українців — 89% — пишаються своїм громадянством. Це найвищий показник за всі роки незалежності. В 2014 року ці показники зросли до близько 65–70%

ТБ-активність

Слідкуємо за актуальними новинами телеринку

Illustration

ТОП 5 посідають незмінні лідери

СТБ незмінний лідер ICTV2 та TET трішки наростили долю

Illustration

Lifecell №1 серед брендів

Долгіт увійшов в ТОП-10

Illustration

ФАРМА №1 серед категорій

Категорія «зв’язок» має найбільший приріст відносно попереднього періоду

Щоб отримати ще більше інформації щодо комерційної активності на ТБ - звертайтесь до dentsu X Ukraine

Діджитал і технології

Топ новини діджитал та технологій від

Illustration

Новий навігатор цифрової реклами від IAB Europe вже у вільному доступі

Нещодавнє опитування IAB Europe показало, що 92% покупців реклами вважають за краще витрачати свій рекламний бюджет у постачальників, які дотримуються галузевих стандартів якості, таких як IAB UK Gold Standard, Digital Ad Trust у Франції або IAB Poland QUALID.

Illustration

YouTube тестує новий антиблокувальник реклами

Можливо, незабаром вам доведеться вимкнути блокувальник реклами або підписатися на YouTube Premium, якщо ви хочете дивитися відео на платформі. YouTube тестує нову функцію антиблокування, яка відключатиме відтворення відео.

Illustration

Instagram тестує функцію мультиреклами від кількох рекламодавців – чотири реклами на одному екрані

Це остання версія платформи, яка об’єднує пов’язані спонсоровані публікації від різних компаній і показує їх людям, які нещодавно зацікавилися пов’язаними продуктами чи послугами.

Illustration

Якщо полюбляєте медитувати під звуки природи на Spotify, забудьте про це

Автори «подкастів» з шумом моря або порожнім білим шумом заробляють до $18К на Spotify. І навіть маючи неабияку популярність, вони не приносять платформі прибутку. Компанія почала з цим боротися.

Ще більше новин технологій і діджиталу у дайджесті Sexy Tech News

Бізнес фронт

Illustration

Купуй мерч - підсилюй ППО

Нова пошта представила новий фірмовий мерч, прибуток від продажу якого піде на благодійний проєкт «Запакуй небо». Передбачається збір 330 млн грн. на підсилення ППО

Illustration

Операція "Єдність" - «Коли ти плюс, у них мінус»

United24, Повернись живим та monobank відкрили спільний збір на закупівлю 10 тис FPV дронів. В рамках проєкту за 3 доби було зібрано 235 млн. грн. на закупівлю "пташок" та боєприпасів до них

Що послухати під час війни

Топ аудіо новини та добірки найкращих подкастів від

Illustration

Megogo проводить голосування для премії подкастів "Слушно"

З 21 серпня по 15 вересня триватиме голосування слухачів подкастів — найкращі проєкти обиратимуть у категоріях «Про бізнес», «Про культуру й мистецтво», «Про історію і суспільство», «Про спорт», «Про науку й технології», «Розважальний подкаст» і «Про здоров’я та саморозвиток».
Щоб проголосувати, треба зареєструватися на Megogo або ж просто авторизуватися, якщо у вас уже є обліковий запис. 

Illustration

Що послухати під час війни

Збірка найкращих подкастів про війну в Україні і про українців.

Війна триває і допомоги потребують мільйони українців.

Ми зробили добірку перевірених нами благодійних фондів, волонтерів і волонтерських організацій. Якщо ви у безпеці і маєте змогу та бажання допомогти, обирайте будь-який і надсилайте свій донат.

Кожен з них допомагає тим, кому це необхідно, та наближає день нашої спільної перемоги.
Слава Україні!