10

2022

Media news

war edition


Огляд актуальних медіа новин та надихаючих історій в умовах війни в Україні

10

2022

Історії, що надихають


24 серпня Україна відзначила День Незалежності в умовах війни — рівно шість місяців від початку повномасштабного вторгнення росії.  Ми зробили підбірку подій і активацій, які надихнули нас найбільше.

Heading photo

Підтримка світу. Як Україну вітали з Днем Незалежності інші країни

У цей день Україна отримала підтримку не лише від від низки світових лідерів, а й від жителів інших країн: Польщі, Іспанії, Литви, Ізраїлю, Італії, Німеччини та інших. Люди вийшли на вулиці міст та підтримали Україну до Дня Незалежності.

Heading photo

"Парад" розбитої техніки окупантів

З 20 серпня у столиці України влаштували "парад" знищеної російської техніки: на центральній дорозі Хрещатика розмістили спалені танки, бронемашини, вантажівки та іншу техніку.

Heading photo

Стартап Reface і платформа UNITED24 запустили наймасштабнішу віртуальну ходу до Дня Незалежності

Цей проєкт — можливість для людей з усього світу висловити підтримку Україні, а мільйонам українців - об’єднатися та пройтися вулицями тимчасово окупованих міст — Херсоном, Сімферополем, Донецьком. 

Багато компаній та брендів випустили свої креативи до Дня Незалежності та нагадали українцям, яка ми сильна та смілива нація від сходу до заходу і з півночі до півдня

Війна в цифрах

Illustration

x47

За два місяці літа 2022 року попит на масляні обігрівачі підвищився у 47 разів 

Illustration

4,5 млн

Київстар, Vodafone і lifecell втратили за півроку 4,5 млн активних сім-карт в Україні

Illustration

1 млн

44 судна з українською агропродукцією на 1 млн тон направлені у 15 країн світу

Медіа під час війни

Illustration

Чи змінилися сервісні тренди до та після війни

Чи змінила війна тренди розвитку бізнесу і суспільства? MMR з аналітичною командою міжнародного дослідницького холдингу 4Service™ підготували звіт по трендах.

Illustration

Музичні вподобання українців змінюються

Разом із цим збільшується запит на українську та західну музику. Для всіх, хто прагне поповнити свій плейлист новими треками, українські блогери підготували музичні підбірки.  

Illustration

День Незалежності: креативні привітання від брендів.

До головного державного свята, яке в цьому році пройшло під звуки сирен та вибухів, бренди створили круті креативні привітання, які надихали українців.

Out-Of-Home фронт

Топ кейси і новини Out-Of-Home реклами в умовах війни від

Укрзалізниця запустила потяг до перемоги, розписаний українськими митцями

Кожен вагон присвячений тимчасово окупованим територіям України та подвигам людей, які чинять опір російським військам. Основою для сюжетів стали подвиги українців, які борються, попри тиск окупантів та постійну небезпеку.

Illustration

У історичному центрі Києва, на Подолі, створили мурал "Привид Києва"

У День української авіації у Києві на Подолі відкрили мурал, присвячений "Привиду Києва".На зображенні пілот у кабіні літака. Це - збірний образ всіх українських пілотів, які боронили й боронять небо Україні. 

Діджитал і технології

Топ новини діджитал та технологій від

Illustration

Google розгортає кампанію по боротьбі з дезінформацією про українських біженців

Завдання кампанії — підвищити стійкість користувачів мережі до маніпулятивних тверджень та уникнути негативних та неправдивих наративів про українців.

Illustration

Київстар від початку війни побудував 230 нових базових станцій 4G зв`язку

Компанія не лише відбудовує мобільне обладнання, яке зазнало руйнувань через війну, але й будує нові, сучасні базові станції, щоб забезпечувати жителям України доступ до зв`язку 4G

Illustration

У Telegram можна встановити «файну українську» мову

Тепер у Telegram-каналах підписники називаються «патріотиками», а учасники чату — «бандеренятка». Якщо людина в мережі, то вона «тутоньки», а якщо ні — "лупцював москалів 1 годину тому", "загубився в очереті". 

Ще більше новин технологій і діджиталу у свіжому випуску дайджесту Sexy Tech News

Що послухати під час війни

Топ аудіо новини та добірки найкращих подкастів від

Illustration

Що послухати під час війни

Обов'язково ознайомтесь зі збіркою найкращих подкастів про війну в Україні і про українців

Бізнес фронт

Balenciaga supports Ukraine

Благодійний розпродаж «Дитинство без війни»

«Дитинство без війни» – це наймасштабніша приватна ініціатива з евакуації. Наразі в Туреччині перебуває понад 2 000 українських дітей-сиріт і евакуація продовжується. Завдяки небайдужості клієнтів мережі, вже зібрано 187 050 грн. Всі кошти, зібрані в рамках проекту, йдуть для подальшої евакуації дітей-сиріт до Туреччини та утримання їх там. Діти перебуватимуть в евакуації до кінця війни. 

Illustration

«Полиці чекають і ми чекаємо»: Auchan Україна

В Auchan Україна вирішили зарезервувати місце під товари, які раніше постачали з тимчасово окупованих територій, буквально залишивши ці полиці порожніми. Таким чином мережа прагне показати, настільки чекає визволення українських територій, а з ним повернення звичних і улюблених товарів.Ця ініціатива поцілила в серденько українцям та набула поширення у соц мережах.

Війна триває і допомоги потребують мільйони українців.

Ми зробили добірку перевірених нами благодійних фондів, волонтерів і волонтерських організацій. Якщо ви у безпеці і маєте змогу та бажання допомогти, обирайте будь-який і надсилайте свій донат.

Кожен з них допомагає тим, кому це необхідно, та наближає день нашої спільної перемоги.
Слава Україні!